جمهوری اسلامی پرچمدار آرمان قدس شریف

معادله قدرت در منطقه حساس غرب آسیا و در آستانه روز جهانی قدس واضح و روشن است؛ چرا که در یک سو، جریانی برای جلوگیری از نابودی اسرائیل همه تلاش خود را میکند؛ اما در طرف مقابل، محور و اندیشه مقاومت در منطقه همچنان بر آرمان ها و ارزش های خود مبنی بر  تسلیم ناپذیری در برابر دشمنان و مبارزه تا نابودی ریشه های صهیونیسم پایبند است.

حج ناتمام

 دیدگاه عبدالله بن عمر، فرزند خلیفه دوم(طبق قول اهل سنت) در قبال حرکت امام حسین(ع) به کوفه چگونه بوده است؟ نکته؛ نکته ی جالب نظرات و دیدگاه های حاشیه ای و پیرامونی از قیام امام حسین(ع) است، برخی از این شخصیت ها و خواص به دلیل خاص و نخبه بودنشان می بایست مورد تحلیل و بررسی بیشتر قرار بگیرند، از این رو این بحث می تواند فتح بابی در تحقیق و جستجوی بیشتر شما دوستان عزیز در این موضوع گردد...

حج ناتمام

سلیمان بن صرد خزاعی کیست؟ نکته؛ آیا شما با طراحی شخصیتی ساده لوح انگارانه برای سلیمان در سریال مختار موافق بودید؟ چه اندازه در مورد او می دانید؟ آیا گزینش مصداق های برای چنین خواصی در جامعه کنونی صحیح است؟   متن سلیمان بن صرد بن جون بن ابی جون خزاعی از شیعیان بزرگ و یاران امیرالمؤمنین، امام حسن و امام حسین(ع) بود و کنیه او ابومُطرَف بود. گفته می¬شود در جاهلیت نام او یسار بوده که پیامبر آن را به سلیمان تغییر داد. او از نخستین مسلمانانی است که در کوفه ساکن شد و در آن جا برای خود خانه ای ساخت. او در سال 65 قمری و در سن 93 سالگی چشم از جهان فروبست.

ذبح عظیم

آیا همه ی داستان مختار روایت شده است؟ نکته؛ آیا زندگانی مختار لایه های پنهانی دارد؟ چرا و چگونه می بایست شخصیت سیاسی اجتماعی ایشان را مورد بررسی قرار داد؟ متن   نام او مختار بن ابي عبيده بن مسعود و از قبيله ثقيف بود كه قبيله¬ای مشهور و گسترده از هوازن و از اعراب منطقه طائف بود.(1)  كنيه اش ابواسحاق و لقبش كيسان بود كه فرقه كيسانيه به او منسوب است. كيسان به معناي زيرك و تيزهوش است. طبق روايتي، اصبغ بن نباته، از ياران اميرالمؤمنين مي¬گويد «لقب كيس را اميرالمؤمنين به مختار داد.»(2) پدر مختار ابوعبيده ثقفي است كه در اوايل خلافت عمر از طايف به مدينه آمد و در آنجا ساكن شد.

ذبح عظیم

 چرا همسر حضرت زینب(س) عبدالله بن جعفر، امام حسین(ع) را همراهی نکردند؟ نکته؛ به نظرشما دیدگاه ابن جعفر نسبت به این قیام امام منفی بوده است ؟ طبری با سند خویش از امام سجاد(ع) نقل می¬کند چون از مکه بیرون شدیم عبدالله بن جعفر به امام حسین(ع) نامه ای نوشت و همراه دو پسرش عون و محمد فرستاد. متن آن چنین است «تو را به خدا وقتی نامه ام را می¬نگری بازگرد، من از این سفر و راهی که در پیش گرفته¬ای بیمناکم و نسبت به نابودی خود و خانواده ات نگرانم. اگر امروز تو کشته شوی نور زمین خاموش می¬شود، تو راهنمای هدایت یافتگان و امیر مؤمنان هستی. شتابان مرو.

ذبح عظیم

چرا جابربن عبدالله انصاری در کربلا حضور نداشته است؟ نکته؛ جابر از صحابه جلیل القدر بود که پدرش عبدالله انصاری از شهدای غزوه احد بوده است، جابر در غزوه بدر و هیجده غزوه از غزوات پیامبر شرکت کرده و سلام آن حضرت را به امام باقر (ع) رساند. وی آخرین صحابه پیامبر است که در سال 78 در مدينه وفات کرد.(1)  آیا این آمار و ارقام خود نشان از عمر طولانی ایشان و البته بدن و جسمی با طراوت (برای حضور در جنگ) در دوران امامت امام حسین(ع) نداشته است؟ متن در دورة کوتاه خلافت علی (ع)، ظاهراً جابر بدون دخالت در حوادث سیاسی، در مدینه به سر می¬برده است.

ذبح عظیم

آیا امام حسین(ع) طبق دیدگاه جابر، مأموریت یافته بود تا کشته شود؟ نکته ؛ در گزارش ذیل به این مطلب بسیار مهم از جانب پیامبر مکرم اسلام خواهیم رسید؛« ای جابر ایمان بستگی به تسلیم در برابر پیشوا دارد اگر خواهی مؤمن باشی، باید مؤمن به امام زمان خود بوده، و چون و چرا ننمایی...» به نظر شما چنین گفتمانی تا به زمان حاضر همچنان زنده  و به روز در بین مسلمین وجود دارد؟!! آیا مسلمین (اعم از عوام و نخبگان) رهبران الهی جامعه اسلامی(امامان شیعه) را فقط فقط در حد فقهای برجسته ی جامعه می شناختند و قبول داشتند؟!!

ذبح عظیم

آقا زاده ای به نام عبدالله بن زبیر کیست؟ نکته؛به گفته ی بسیاری از محققین تاریخ عملکرد عبداله پسر زبیر، مسیر زندگانی پدر(زبیر) را عوض کرد... متن عبدالله بن زبیر فرزند زبیر بن عوام پسر عمه رسول خدا(ص)، مادرش اسماء دختر ابوبکر معروف به ذات النطاقین بود.

ذبح عظیم

آیا تنها نخبه ی حجازی موافق قیام امام حسین(ع) را می شناسید؟ نکته؛ به نظر شما چرا می بایست دشمنی هم چون عبداله بن زبیر موافق حرکت امام به کوفه و قیام ایشان بوده باشد؟ دشمنی عبدالله بن زبير به اهل بیت و جریان هاشمي علوي چنان شدید بود که چندین بار قصد سوزاندن آنان را کرد(1)  و نام پیامبر(ص) را از روی منابر انداخت و گفتن نام مبارک رسول خدا(ص) را هنگام خطبه خواندن ممنوع کرد. به عبدالله بن زبير گفته شد چرا درود بر رسول خدا (ص) را ترك كردى؟ گفت زيرا رسول خدا (ص) خاندان بدى دارد، كه وقتى نام او برده شود، گردنكشى مىكنند و وقتى نام او را مىشنوند سر خود را بالا مىگيرند.