سنت بیعت

یادداشتی به قلم "فاطمه بی خوابی آرانی" با عنوان "سنت بیعت" با موضوع بررسی سنت دیرینه مردم شهرستان آران و بیدگل در روز عید سعید غدیر خم منتشر گردید.
متن خبر

 

به گزارش خبرنگار طاووس بهشت؛ یادداشتی به قلم "فاطمه بی خوابی آرانی" با عنوان "سنت بیعت"  پیرامون سنت دیرینه مردم شهرستان آران و بیدگل در روز عید سعید غدیر خم منتشر گردید.

متن این یادداشت بدین شرح است:

متن این یادداشت بدین شرح است:

بر اساسی سنتی دیرینه مردم شهرستان آران و بیدگل به گونه ای متفاوت بزرگترین عید الهی را جشن می گیرند. مردم این شهرستان از دیرباز تاکنون در روز "عید سعید غدیر خم " بطور گسترده و پرشور "  به دیدار سادات رفته و با تکریم آنان تجدید عهدی دوباره با امیرالمومنین علی (علیه السلام) انجام می دهند.

کوچه ها و خیابان های شهر در این روز رنگ و بوی خاصی می گیرد و جنبش و حرکت و خنده و شادمانی از هر کوی و برزن به گوش میرسد و مردم دسته دسته از پیر و جوان، زن و مرد و کودک و نوجوان در حالیکه لباس های نو و پاکیزه بر تن دارند بصورت گروهی و با پای پیاده به دیدار با سادات میروند و شور و نشاطی وصف ناپذیر از این دیدارها ،که عموما تا اذان مغرب نیز به طول می انجامد کسب می کنند  بطوریکه روز عید غدیر در خاطره هر فرد اهل این دیار از اعیاد به یاد ماندنی و خاطره انگیز است.

از سوی دیگر سادات نیز در این روز از آغازین ساعات صبح درب منازل خود را باز نموده و با نصب پرچم ها و کتیبه های سبز رنگ مزین بنام امیرالمومنین علی (علیه السلام) و همچنین آب و جارو زدن درب منازل خود آمادگی خود را برای پذیرایی از دوستداران و عاشقان ولایت اعلام میدارند و با روی گشوده و چهره های خندان با میوه و شیرینی و عیدی در منازل خود از میهمانان و عاشقان غدیر پذیرایی بعمل می آورند.


طبق باور دیرینه  مردم این دیار که از دیرباز مُهرِ مِهر اولاد بوتراب را بر سینه دارند ، تکریم و تعظیم سادات که از سلاله امیرالمومنین علی (علیه السلام) هستند به منزله تکریم و تعظیم حضرت علی (علیه السلام) است و به مثابه تجدید بیعت با آن امام همام است و هرچند ظاهرا در غدیرخم حاضر نبوده اند تا با مولای متقیان علی (علیه السلام) بیعت نمایند اما اکنون و با گذشت قرن ها این عهد بستن را با دیدار از ذریه ایشان تکرار می کنند و بدین ترتیب قدمی هرچند کوچک در زنده نگهداشتن غدیر و انتقال آن به نسل آینده برمی دارند.
 

با توجه به آنکه در احادیث و روایت بزرگداشت عید غدیر، رفتن به به دیدار مومنین و تبریک این روز به یکدیگر و بویژه انتقال این حادثه شگرف به آیندگان بسیار سفارش شده است مردم متدین و معتقد این شهرستان که از دیرباز مراتب ارادت و عشق خود را به خاندان رسالت ثابت کرده اند با سنت حسنه دیدار از سادات در حقیقت به روایات و احادیث عمل نموده و بویژه در انتقال این سنت حسنه به آیندگان اهتمام خاص ورزیده اند که در این میان شور و شوق کودکان و نوجوانان که پیشتر از والدین خود برای رفتن به خانه سادات آماده و از خانه خارج می شوند گواه این مدعاست. کودکانی که از شب قبل داستان غدیر را از پدران و مادران خود شنیده اند و امروز بی صبرانه منتظرند تا در این عید بزرگ سهمی هرچند کوچک داشته باشند.

ظهر روز عید غدیر مردم متدین این شهرستان با حضور در مساجد و اقامه نماز جماعت و جاری ساختن صیغه عقد اخوت در میانشان به زبان امام جماعت مسجد، پیمان و عهد برادری خود را محکم ساخته و بیش از پیش برای رفع مشکلات همدیگر تلاش می کنند.

مردم این شهرستان همچنین در این روز به زیارت امامزادگان عظیم الشان (علیهم السلام) همت می گمارند و با سلام و درود به روح پاک بیش از 60 امامزاده آرمیده در این خطه کویری روح خود را جلا می بخشند که در راس این امامزادگان عظیم الشان، نام حضرت محمد هلال بن علی (ع) فرزند بلافصل مولا امیرالمومنین (علیه السلام) می درخشد که مردم این دیار از دیرباز عشق و ارادت ویژه ای به ایشان داشته اند و همچون پروانه بر گرد شمع وجود او در گردشند؛ بدان امید که در روز حشر در محضر ساقی کوثر شفیع ایشان و ما باشد.

طی دو سال اخیر و با شیوع ویروس کرونا سنت حسنه دیدار با سادات به گونه ای دیگر برگزار می گردد مردم بویژه سادات در این روز با طبخ غذا و توزیع آن بین مومنین این عید بزرگ را زنده نگه میدارند و بدین گونه عشق و ارادت خود را به مولای دو عالم حضرت امیرالمومنین علی (ع) اثبات می نمایند.

 


یادآوری: تصاویر آرشیو سال های قبل می باشد.


انتهای پیام/ فاطمه بی خوابی آرانی

سنت بیعت (گزارش تصویری آرشیوی)

افزودن دیدگاه جدید

تاریخ آخرین تغییر
پنجشنبه, مرداد 7, 1400 - 14:55
کد خبر: 8698

https://tavoosebehesht.ir/node/8698

افزودن دیدگاه جدید